Empitjoren les condicions de conciliació entre vida familiar i laboral amb el nou canvi de llei?

Empitjoren les condicions de conciliació entre vida familiar i laboral amb el nou canvi de llei?

La setmana passada s’aprovà una nova modificació de llei sobre el calendari laboral, en el qual s’estableix que en casos excepcionals, les empreses no relacionades directament amb el sector turístic podran treballar els dies festius, exceptuant el 14 de març, l’1 de maig i el 25 de desembre.

No obstant, cal tenir present que per a poder dur a terme aquesta modificació en el calendari laboral, les empreses interessades, han de sol·licitar, primer, el vistiplau del ministeri competent. Tot i que la llei preveu que en casos d’impossibilitat per motius d’urgència, el procediment de comunicació de la modificació pot ser sol·licitat posteriorment.

Aquesta nova modificació del calendari laboral, no arriba a tenir la visió favorable de tothom, ja que estem davant d’un agreujament de la vida familiar a causa del canvi laboral. Aquest nou calendari permet que empreses, com ara banques, constructores, perruqueries, transports, oficines, indústries, etc. obrin les seves portes en dies festius, moments que els treballadors podien aprofitar anteriorment per a fer vida familiar. Es considera que aquesta nova modificació afavoreix una part de la societat i que deixa de banda la part treballadora.

Fonts:

La Valira – Diari Digital d’informació dels Pirineus

Govern d’Andorra

0 Comments

Leave a reply