Treballar per compte propi a Andorra, quins són els requisits i en que et beneficia?

Treballar per compte propi a Andorra, quins són els requisits i en que et beneficia?

La residència de treball per compte propi del Principat d’Andorra, permet a les persones estrangeres crear la seva pròpia empresa al Principat, i per tant, treballar-hi i residir-hi.

El passat 17 de maig del 2018 una modificació sobre la llei d’autorització de treball per compte propi va ésser aprovada amb la finalitat d’establir uns nous requisits per a poder optar a aquesta autorització de treball, els quals són:

  • Fer efectiu un dipòsit de 15.000€ a l’INAF,
  • Residir durant 183 dies a l’any al país,
  • Una participació mínima del 21% en l’empresa.

L’autorització de treball per compte propi pot ésser interessant per a les persones estrangeres que desitgen crear la seva pròpia empresa, ja que cal tenir present les avantatges fiscals de les quals disposa el Principat d’Andorra. Tenint en compte que el sistema fiscal andorrà és bastant recent i que el Principat no forma part de la Unió Europea, aquest gaudeix d’un percentatge d’impostos més baix que els altres països europeus.

Cal tenir present també, que tot i que el requeriment dels 15.000€ per a poder accedir a aquesta autorització de treball pot semblar elevat en el moment de fer la tramitació, aquest, un cop la persona estrangera decideixi abandonar el país li serà íntegrament retornat, sempre i quan no disposi de deutes a càrrec.

 

0 Comments

Leave a reply